הדף בטעינה...
לימודי כימיה באו"פ (פורום)
חפש מתקדם

גודל גופן: א   א   א   א

עמוד <<הקודם   הבא>> תצוגת הודעות הצג אובייקט חדש לפי סדר תאריך יורדמיון לפי תאריך גרסה להדפסה של דף נוכחי
תיאור:

ברוכים הבאים לפורום היועצים בכימיה.  בפורום זה ניתן להתייעץ בכל הקשור ללימודי כימיה באו"פ.  להתייעצות אישית ניתן לפנות ישירות ליועצים.

על פי החלטת מנהל הפורום, בפורום הנוכחי אין חיווי להודעות שנשלחו על ידי צוות הקורס.
פורום זה פתוח לעולם. כותב לא מזוהה יכול לבחור לעצמו כינוי.
הודעה חדשה
לימודי כימיה באו"פ, עמוד 1
שלח להדפסה    בטל
הצג תוכן כימיה כללית חדש מתן 16:42 30/08/10

שלום

אני מעוניין להרשם לקורס כימיה כללית. אין לי רקע בכימיה מהתיכון אבל אני מעדיף להמנע מלעשות את הקורס "עולם הכימיה"... האם זה אפשרי להדביק את הקצב בקורס ללא ידע מוקדם? האם הקורס מתחיל במושגים בסיסיים? (גם אם הוא עולה ברמות מהר מאוד)

תודה

הוסף תגובההוסף תגובה
כימיה כללית חדש ד"ר ענבל טובי-ערד 17:22 30/08/10

מתן שלום,

באופן עקרוני הדבר אפשרי.  מבלי להכיר אותך קשה לי לאמר עד כמה זה יהיה קשה או קל.  תוכל לבחון זאת בעצמך אם תגיע לספרית האו"פ ותעיין בספר הלימוד של הקורס כימיה כללית. כמו כן, מומלץ להתייעץ עם מרכזת ההוראה בקורס, ד"ר דורותה צ'רקי.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן התעניינות בלימוד במוסדכם חדש רות 22:30 29/08/10

שלום,
אני סטודנטית לכימיה שנה א' באוניברסיטה העברית. אני לא אוהבת את היחס של המוסד לסטודנטים, על כן אני מעוניינת לעבור מוסד לימודים ומתעניינת במוסדכם.
אני מעוניינת לדעת האם הציונים במבחנים מנורמלים על פי עקומה גאוסיאנית?
עד איזה תאריך ניתן להרשם לשנה הקורבה? ומה העמלה על רישום באיחור?
האם יש דרך ליצור קשר עם תלמיד/ה משנה מתקדמת לברר על היחס לתלמידים?
מה גובה שכר הלימוד?
תודה,
רות
הוסף תגובההוסף תגובה
התעניינות בלימוד במוסדכם חדשבהודעה יש קישור לכתובת ברשת ד"ר ענבל טובי-ערד 10:43 30/08/10

רות שלום,

תודה על התעניינותך באוניברסיטה הפתוחה. הנה תשובות לשאלותיך:

1. הציונים באוניברסיטה הפתוחה אינם מנורמלים. 
  2. הרשמה לסמסטר 2011א מתקיימת עד לתאריך 20.09.10, ולסטודנטים חדשים עד לתאריך 15.10.10.  ראי פרטים נוספים על תאריכים ועלויות כאן:  http://www.openu.ac.il/registration/index.html 
  3.  לגבי סדרי הרשמה ופרטים אדמניסטרטיביים נוספים מומלץ לפנות למוקד המידע והפניות בטלפון 09-7782222.  איתם תוכלי לברר על מפגשי מידע למתעניינים וכן לבקש שישלח אליך ידיעון הביתה.  פרטים נוספים על לימודים אצלנו תוכלי לראות גם כאן: http://www.openu.ac.il/madrich
  4. בניגוד לאוניברסיטאות אחרות, ההרשמה באוניברסיטה הפתוחה היא לקורס, לא לתואר.  מדיניות זו מאפשרת לך לבחון האם שיטת הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה מתאימה לך.  כדי לבחור קורס מומלץ להעזר ביועצים האקדמיים בתחום הכימיה.  ראי רשימה כאן: http://www3.openu.ac.il/ouweb/owal/yeutz.machlaka?mid=306
  5. אם השלמת קורסים באוניברסיטה העברית בציון מעל 65 יתכן ותוכלי לקבל הכרה עבורם ובכך לקצר את הדרך לתואר וכן למנוע לימוד מחדש של נושאים שכבר למדת. לבדיקת הנושא אנא פני לועדה להכרה בלימודים קודמים בצירוף גליון ציונים.  פרטים כאן: http://www.openu.ac.il/degrees/accreditation.html

בכל שאלה נוספת את מוזמנת לפנות אלי או אל כל אחד מהיועצים האחרים בכימיה.  נשמח לראותך אצלנו.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן תחום הננו  ענאן חג' יחיא ערישה 22:14 23/07/10

מעוניין בקורס שיכלול תחום הננו-חלקיקים, חלקיקים מגנטיים, שימושים במדע וכו'

גם שיטות הבדיקה tem , sem,afm  וכו'

במסגרת איזה קורסים ניתן ללמוד נושאים אלה

ענאן

הוסף תגובההוסף תגובה
תחום הננו בהודעה יש קישור לכתובת ברשת ד"ר ענבל טובי-ערד 08:52 26/07/10

שלום ענאן,

לצערי אין לנו קורס כזה במסגרת לימודי הכימיה.  ניתן לברר גם בפורום היועצים בפיסיקה.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן לגבי קורס  לירן 09:31 21/07/10

שלום,

ראיתי שבמקום  ללמוד את הקורס  כימיה כללית , אפשר ללמוד את הקורס

במתכונת שנתית , פר' 1-9 בסמסטר א' ולהיבחן בסיום  הסמסטר ופר' 10-13 במחצית מסמסטר ב' ולהיבחן במהלכו. האם גם כפי שראיתי ניתן ללמוד את הקורס כימיה כללית א' פר'(1-9) ואת הקורס כימיה כללית ב' (מתוכו את פר' 10-13) ?

מה בעצם ההבדל שמקורסים כימיה כללית א' +כימיה כללית ב' מקבלים 8 נק' ומהאחרים 6 נק'?

הוסף תגובההוסף תגובה
לגבי קורס  ד"ר ענבל טובי-ערד 08:50 26/07/10

לירן שלום,

הקורסים כימיה כללית א+כימיה כללית ב כוללים היקף רחב יותר של נושאים בהשוואה לקורס "כימיה כללית"  ולכן מקנים יחד 8 נקודות.  לצורך לימודי כימיה, חובה ללמוד את כימיה כללית א+ב.  לצורך לימודי מדעי החיים מספיק ללמוד את כימיה כללית.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן שאלה לברי בחירת קורס  רון ניסנבלט 06:38 20/07/10

שלום אני רוצה ללמוד לתואר בוגר במדעי הטבע בהדגשת הכימיה ,

ראיתי באתר שניתן לבחור את הקורס יסודות הפיזיקה במקום ללמוד את שני הקורסים יסודות הפיזיקה א ויסודות הפיזיקה ב.

השאלה שלי היא האם בחירת קורס זה לא תחייב אותי השלמות בעתיד בנושא הפיזיקה כיוון שישנם קורסים שדרישות הקבלה שלהם דורשות את 2 הקורסים ביחד גם את יסודות א וגם את יסודות ב ,(קינטיקה כימית ),ואילו והקורס יסודות הפיזיקה איננו נכלל בדרישות הקבלה.

תודה  רון

הוסף תגובההוסף תגובה
שאלה לברי בחירת קורס  ד"ר ענבל טובי-ערד 08:48 26/07/10

רון שלום,

הקורס יסודות הפיסיקה שקול לצירוף הקורסים יסודות הפיסיקה א + יסודות הפיסיקה ב.  בחירה בקורס זה ממלאת את דרישות הפיסיקה בתוכנית לתואר במדעי הטבע בהדגשת הכימיה.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן תואר בכימיה  חיה ווינפלד 12:07 06/07/10

ראיתי בהודעה קודמת שניתן להמשיך מתואר במדעי החיים בהדגשת כימיה לתואר שני בכימיה..

כרגע אני במסלול דו חוגי כימיה ומדעי החיים .לאיזה תארים ניתן להמשיך ממנו?

הוסף תגובההוסף תגובה
תואר בכימיה  ד"ר ענבל טובי-ערד 11:42 13/07/10

חיה שלום,

ניתן להמשיך הן לתואר במדעי החיים והן לתואר בכימיה, אך יתכן ותזדקקי להשלמות מסוימות בהתאם לתחום הספציפי שתבחרי.  אם את יודעת מראש כי בכוונתך להמשיך את לימודייך, ניתן לברר עוד בזמן הלימודים לתואר ראשון מהן ההשלמות שתדרשנה, ולכוון את קורסי הבחירה בהתאם.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן תואר ראשון במדעי הטבע בהדגשת כימיה  אורח אופוס 09:21 11/06/10

שלום,

אני מתעניינת בלימודים לתואר ראשון במדעי הטבע בהדגשת כימיה. בידיעון מצויין שיש לצבור 108 נ"ז לתואר. בפירוט הקורסים מטה (כולל לימודי תשתית) סך נקודות הזכות הן 80. מהו ההפרש? ובאילו תחומים?

תודה.

הוסף תגובההוסף תגובה
תואר ראשון במדעי הטבע בהדגשת כימיה  ד"ר ענבל טובי-ערד 11:38 11/06/10

שלום,

בתואר זה לומדים 84 נקודות במדעים על פי הפירוט של חובה ובחירה בכימיה + קורסי בחירה חופשית במדעים (מתמטיקה, מדעי המחשב, כימיה, פיזיקה, גאולוגיה, מדעי החיים).  24 נקודות נוספות הן בחירה חופשית בכל תחום (מדעי החברה והרוח או מדעים).

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן קורס עולם הכימיה  לירן 13:24 12/05/10

שלום,

אני מתחילה ללמוד בסמסטר הקרוב (אפיק מעבר לאוניברסיטת ת"א)

את הקורס עולם הכימיה לפני כימיה כללית , אין לי רקע בכימיה ברמת 3 יח' ולכן אומלץ לי ע"י

יועצת ללמוד קודם קורס זה, הקורס לא ברשימת הקורסים של אפיק המעבר ויש לו

נ"ז ובסיום הקורס יש בחינה האם הנ"ז של הקורס נחשבות ? 

האם קורס זה שווה ערך לכימיה 3 יח' ?

שאלה נוספת, האם את הקורס יסודות הפיסיקה ב' ניתן ללמוד בסמסטר אביב (הבא)?

הוסף תגובההוסף תגובה
קורס עולם הכימיה בהודעה יש קישור לכתובת ברשת ד"ר ענבל טובי-ערד 14:42 13/05/10

לירן שלום,

הקורס עולם הכימיה אינו חלק מאפיק המעבר. הוא נועד לאפשר למי שאין לו רקע מוקדם בכימיה להשלים את הידע הזה כדי להמשיך להתמודד אח"כ עם כימיה כללית בהצלחה.  אם יש לך ספק בנושא, את מוזמנת להתייעץ עם אחד היועצים במחלקה.  ראי רשימה כאן.  הקורס הוא ברמה גבוהה יותר מכימיה תיכונית.

את יסודות הפיסיקה ב אפשר ללמוד רק בסמסטר ב.  לחילופין, מוצע בקיץ הקורס "יסודות הפיסיקה", 6 נ"ז.  קורס זה מאחד את הקורסים יסודות הפיסיקה א + יסודות הפיסיקה ב, ומיועד בעיקר למי שיש לו רקע מוקדם (בגרות) בפיסיקה שכן זהו קורס עמוס הנלמד בפרק זמן קצר יחסית.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן מה ההבדל?  חן 00:52 31/12/09

שום רב, ברצוני ללמוד להיות כימאי......רציתי לדעת מה ההבדל בין תואר "בוגר בכימיה ובמדעי החיים" לבין "בוגר במדעי הטבע בהדגשת כימיה"....? ואחרי איזה תואר מבין השניים אחשב לכימאי?(תואר ראשון בכימיה) ואוכל להשתלב בתעשיה הכימית ..? האם אצטרך לעשות השלמות כלשהם בכימיה לאחר התואר מכיוון שזה לא חד חוגי או שאין צורך?
הוסף תגובההוסף תגובה
מה ההבדל? בהודעה יש קישור לכתובת ברשת ד"ר ענבל טובי-ערד 13:37 05/01/10

חן שלום,

התואר בוגר בכימיה ובמדעי החיים הוא תואר דו-חוגי המשלב לימודי כימיה ומדעי החיים.  התואר בוגר במדעי הטבע בהדגשת הכימיה הוא תואר במדעי הטבע שרובו מוקדש ללימודי כימיה.  אין לאו"פ תואר ראשון בכימיה, אולם התואר במדעי הטבע בהדגשת הכימיה הוא קרוב מאוד לכך.

ההשתלבות בתעשייה הכימית לאחר הלימודים תלויה בדרישות התעשייה ואין ביכולתנו להבטיח דבר.  יחד עם זאת, עם תואר ראשון במדעי הטבע בהדגשת הכימיה תוכל להתקבל ללימודי תואר שני בכימיה.  כתלות במוסד בו תבחר ללמוד ובתחום הספציפי (כימיה אורגנית, פיסיקלית, וכו'), יתכן וידרשו השלמות אבל לא בהכרח.

לשאלות נוספות אנא פנה לייעוץ טלפוני.  רשימת יועצים יש כאן: http://www3.openu.ac.il/ouweb/owal/yeutz.machlaka?mid=306

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן התחלה  דרוביצקי מרינה 08:48 26/12/09

שלום! אני מתכוונת ללמוד מדעי החיים , אין לי כמעט ידע בכימיה מאיזה קורס את ממליצה  לי להתחיל ואים תוכלי לעזור לי לבנות קורסים בצורה נכונה ויעילה וכמה קורסים את ממליצה לי לקחת בסמסטר,ברצוני לציין שמתוך התחלה נירשמתי לקורס חובה במטמטיקה חשבון דפרנציאלי ו אינטגרלי יש לי עדיין אפשרות להחליף אותו אים תמליצי.   

תודה

הוסף תגובההוסף תגובה
התחלה בהודעה יש קישור לכתובת ברשת ד"ר ענבל טובי-ערד 09:42 27/12/09

מרינה שלום,

כדי לבנות תוכנית לימודים אני מציעה שתפני ליועץ בתחום מדעי החיים.  הקורס חדו"א הוא לא בהכרח הקורס הנכון להתחיל איתו את הלימודים באו"פ. לגבי כימיה אם אין לך ידע ברמת 3 יחידות בגרות בכימיה, אז כדאי להתחיל עם "עולם הכימיה".  זהו קורס ברמת פתיחה.  שימי לב שקורס זה אינו חלק מתוכנית הלימודים לתואר במדעי החיים והוא נלמד על חשבון קורסי הבחירה.  יחד עם זאת, אם אין לך רקע מתאים, אז הוא מומלץ.

רשימת יועצים בתחום מדעי החיים ראי כאן:

http://www3.openu.ac.il/ouweb/owal/yeutz.search_form

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן עולם הכימיה  גיל סידי 11:51 18/12/09

שלום רב !

אני סטודנט לפסיכולוגיה ומתעניין באפשרות לקחת את הקורס "עולם הכימיה", בעיקר כדי להעשיר את הידע הכללי שלי (בכימיה ובביולוגיה).

למדתי כימיה בתיכון באופן שיטחי וממש מזמן. האם זה יהיה לי לרועץ ?

בתודה

הוסף תגובההוסף תגובה
עולם הכימיה  ד"ר ענבל טובי-ערד 13:54 18/12/09

גיל שלום,

עולם הכימיה הוא קורס ברמת פתיחה הנועד להקנות מושגים ראשוניים בתחום הכימיה.  לא נדרש ידע מוקדם בתחום.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
עולם הכימיה  רוני 15:27 23/12/09
ממליץ בחום על הקורס.

מרחיב אופקים ומרתק.
הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן המועצה להשכלה גבוהה  אסף 23:08 23/11/09
אישרה לאו"פ, לפני ימים אחדים, להעניק תארי B.Sc בתחומי המדעים.

נשמח לדעת מהם הקריטריון החדשים (אם קיימים כאלו) לצורך קבלת
התעודה
http://www.che.org.il/colleges/default.aspx
הוסף תגובההוסף תגובה
המועצה להשכלה גבוהה  ד"ר ענבל טובי-ערד 09:25 24/11/09

אסף שלום,

התוכניות לתארים השונים בתחום המדעים לא השתנו.  השתנה רק השם שלהם.

הודעה רשמית מטעם האו"פ תפורסם בקרוב.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
המועצה להשכלה גבוהה בהודעה יש קישור לכתובת ברשת אורח אופוס 11:41 26/01/10

תודה

לימוד גיטרה

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן קינטיקה כימית 20241  אנאל נסימוב 16:01 15/11/09

האם מבחן הגמר הוא עם כל חומר עזר מותר???

הוסף תגובההוסף תגובה
קינטיקה כימית 20241  ד"ר ענבל טובי-ערד 12:43 17/11/09

שלום אנאל,

שאלתך איננה ברורה.  הקורס לא מופעל בסמסטר א אלא רק בסמסטר ב.  בכל מקרה, אנא הפנה שאלתך אל מרכזת ההוראה בקורס, ד"ר ורדה איטח.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן לקראת מפגש ראשון 20437  אורח 03:32 11/10/09

שבוע טוב,

ב-19 לחודש, עוד קצת יותר משבוע יתקיים המפגש הראשון בקורס "כימיה כללית" - 20437.

האם לקראת המפגש הראשון אני צריך לקרוא את פרקים 1 ו-2 בספר כימיה כללית?

תודה.

הוסף תגובההוסף תגובה
לקראת מפגש ראשון 20437  ד"ר ענבל טובי-ערד 23:32 11/10/09

שלום רב,

תוכל לברר את הדרישות באתר הקורס כימיה כללית.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן לימודי מדעים באו"פ - ייאוש  צחי סדרינה 19:43 07/10/09

כסטודנט שנה חמישית למדעים באו"פ אני מרגיש שממש צריך להתאמץ מאוד  להרשם ללימודים .

בסמסטר האחרון קרה לי ששלוש קבוצות אליהן נרשמתי לא נפתחו - האופציות שניתנו לי היו מגוחכות

ולא ריאליות בכלל , היו אפילו אופציות שאנשים נדהמו שסיפרתי עליהן.

אין עם מי לדבר - אין למי לפנות . גם באינפודסק לא נותנים תשובות לעניין ואני מרגיש שממש האו"פ עושה טובה לסטודנטים.

הסמסטר מתחיל בעוד כ10 ימים ואני עדיין לא יודע איזה קורס אני הולך ללמוד ובאיזה קבוצה - כי "פנייתך נשלחה לרכזת ההרשמה" זה המידע היחיד שקיבלתי.

חבל שזו ההרגשה שסטודנטים כמוני שמצליחים לתמרן בין משפחה עבודה ילדים ולימודים צריכים להתאמץ לא בללמוד אלא בלמצוא קבוצה שכן נפתחת ולהיות במתח עד לרגע האחרון .

מקווה שמישהו פה מהסגל מכיר מישהו מהסגל היותר גבוה ויעביר את המידע וההרגשה כי כמו שאמרתי - אין עם מי לדבר , ותאמינו לי שניסיתי לדבר עם כמה מהסגל הגבוה באו"פ.

תודה

הוסף תגובההוסף תגובה
לימודי מדעים באו"פ - ייאוש  ד"ר ענבל טובי-ערד 11:24 08/10/09

צחי שלום,

צר לי על הרגשתך.  אני חברת הסגל הבכיר, ובין השאר מהווה כתובת לטענות מסוג זה.  אשמח לעזור כמיטב יכולתי.  אנסה להתקשר אליך במשך היום.  במידה ולא אצליח - אנא צור קשר טלפוני ביום ב הקרוב.

בברכה,

ד"ר ענבל טובי-ערד

מדעי הטבע והחיים

הוסף תגובההוסף תגובה

מיקרא
הודעה חדשה על פי הזמן שקבע כל משתמש בסרגל התצוגה
המלצת מנהל הפורום לקריאת הודעה
להודעה מצורף קובץ להורדה
להודעה מצורפת כתובת אינטרנט
הודעות שנשלחו על ידי צוות הקורס
הוסף הערה לפנקס אישי
ההודעה ללא תוכן