הדף בטעינה...
לזכרו של זאב סוקר (פורום)
חפש מתקדם

גודל גופן: א   א   א   א

עמוד <<הקודם   הבא>> תצוגת הודעות הצג אובייקט חדש לפי סדר תאריך יורדמיון לפי תאריך גרסה להדפסה של דף נוכחי
תיאור:

רבים מכם שאלו אותי ביממה האחרונה שאלות לגבי זאב, ורציתי לשתף אותכם בכמה פרטים ביוגרפיים הנוגעים אליו: 

יליד שנת 1954 (היה בן 55 במותו). 

למד באוניברסיטת ת"א לתואר ראשון בסוציולוגיה (חד-חוגי), ולתואר שני באנתרופולוגיה חברתית.

את עבודת המ.א. כתב בהדרכתו של פרופ' עמנואל מרכס. העבודה עסקה בהשפעת המבנה הארגוני והמוסדי של מוסד חינוך פורמאלי על הפעילות החברתית  העצמאית של  הילדים.  במסגרת המחקר ,הוא ערך תצפית משתתפת על משחקי ילדים, והגיע לתובנות מעניינות בנושא. על העבודה הוא קיבל פרס הצטיינות.

הוא התחיל לעבוד במחלקה  שלנו בסביבות שנת 1987 כמנחה, והנחה אז בקורסים "מבוא לסוציולוגיה" ו"דפוסי חברה בישראל".

בהמשך הוא הפך להיות מרכז הוראה בקורסים: "סוציאליזציה", "החברה הקיבוצית" , "תאוריות סוציולוגיות קלאסיות" ,

ו"תאוריות סוציולוגיות בנות-זמננו".

בימים אלה , הוא עבד על פיתוח קורס חדש , שאמור להתחיל להילמד בסמסטר 2010ב' : "מעמד , מגדר ואתניות בחינוך- מבט סוציולוגי".

בתקופה האחרונה היה מאוד פעיל בהתארגנות העובדים שלנו , וזכה עקב כך לכינוי חיבה- "לך ואלנסה"

בסה"כ , עבד באו"פ כ-22 שנה.

זאב היה בעל ידע נרחב בתיאוריה הסוציולוגית והאנתרופולוגית , והוא מהווה דוגמה מובהקת לאדם שהיה אצלו פער עצום בין הידע  הצבור בתודעתו ,לבין המעמד האקדמי הפורמאלי שמבוסס על פרסומים בכתב.

יחסר לכולנו....

פנחס.

פורום זה פתוח לעולם. כותב לא מזוהה יכול לבחור לעצמו כינוי.
הודעה חדשה
לזכרו של זאב סוקר, עמוד 1
שלח להדפסה    בטל
הצג תוכן זאב סוקר ז"ל  גלית סולטנה 11:44 11/03/10

הלם זאת המילה

מרצה מדהים!! ואיש טוב לב..

שמשפחתו לא תדע עוד צער

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן איש יקר  איילת פרידמן 20:09 14/02/10

היתה לי הזכות והכבוד להיות סטודנטית של זאב בשלושה קורסים שונים,

היה מנחה מיוחד במינו, ממש אבדה.

יהי זכרו ברוך

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן תנחומיי  שלי / סטודנטית לשעבר של זאב סוקר 14:40 14/02/10

תנחומיי למשפחתו ולחבריו ,

אומנם הכרתי אותו דרך שיעורי אופק ופגישה אישית אחת , אדם מופלא וקסום , עניו , חכם ,

נעים הליכות , אישיות מיוחדת במינה .

איש מזן נדיר ,

תנחומיי

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן עצוב לי כל כך  חגית כהן 13:48 14/02/10

למדתי אצל זאב אמנם באופק 2 קורסים תיאוריות סוציולוגיות קלאסיות ובנות זמננו...איש צנוע, חביב ומלא ידע...רק היום שמעתי על מותו ואני כואבת את צער המשפחה ומרכינה ראש לזכרו היקר

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן זאב...  קרין צ'ונין-רוסקין 18:39 11/02/10

אני המומה ולא מאמינה שאדם כה מוכשר ויצא דופן הלך לעולמו בטרם עת .... זכיתי ללמוד תחת הנחייתו של זאב וצר לי מאוד , כי אין עוד אנשים שיזכו לכבוד זה. זאב תמיד ישאר בשבילי כאחד המנחים הטובים ביותר באוניברסיטה הפתוחה שאין עוד כמוהו .
הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן משתתף בצער המשפחה  שי ילין 22:07 09/12/09
למדתי עם זאב שני קורסים בשנתיים האחרונות. הקורס השני התרחש בזמן השביתה ולמרות העובדה שלקח חלק מהותי במאבק, דאג זאב שנסיים את הקורס בהצלחה, והגיע לכל מפגשי ההשלמה לאחר סיום השביתה חרף העובדה שקבוצת הלימוד בפועל מנתה שני סטודנטים.

במהלך שני קורסים אלו ניהלתי עם זאב דיונים רבים בנושאים שונים ומגוונים, חלקם אף חורגים מתחום הלימוד והסוציולוגיה בכלל.

אבקש למסור את תנחומיי הכנים למשפחה ולעמיתים.

עצוב

שי
הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן דברים שכתב סטודנט בבחינה להודעה מצורף קובץנשלח על-ידי צוות הקורס יובל לבל 10:12 02/12/09

דברים שכתב סטודנט בבחינה בקורס - החברה הקיבוצית

קובץ מצורף

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן דברים לזכרו של זאב מפורום תפוז בהודעה יש קישור לכתובת ברשתנשלח על-ידי צוות הקורס יובל לבל 18:46 26/11/09

אני פשוט המומה וכואבת...
שלחתי מייל לאו"פ עם בקשה לקבל את שעות ההנחיה של זאב סוקר....

הייתי כ"כ המומה כשקיבלתי מייל שהוא נפטר ממש לפני תשעה ימים ואני לא יודעת למה הדמעות יורדות לי ככה...

אולי כי זאב היה בן אדם כ"כ טוב...

אולי כי הוא כ"כ לא היה קטנוני עם הסטודנטים שלו....

אולי כי כ"כ היה לו איכפת.... או כי הסוציולוגיה הייתה בדמו.....

ואולי כי עברתי איתו כבר שלושה קורסים ועכשיו אני כותבת עבודה סמינריונית במסגרת קורס שלו.

לעולם לא אמר לי לא, תמיד עזר, הבהיר, נתן מעצמו, היה בו להט שכזה לסוציולוגיה....

תמיד העביר שיעורים כ"כ ברוגע וכ"כ בעניין, בלי מצגות משעממות....

אישית, הערצתי אותו בתור מנחה, בתור בן אדם...

אני מצטערת שפתחתי הודעה נוספת, ראיתי שכבר הייתה הודעה אבל הייתי חייבת שוב, בשביל האיש הכ"כ יקר הזה שנפטר כך פתאום....

זאב, יהי זכרך ברוך, שתדע שהיו כאן אנשים שמאוד העריכו אותך וזוכרים אותך

כתבה: ל ו מ ד ת ל ע ו ף 

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן זאב היה אדם מיוחד במינו  נטלי לוי 22:04 24/11/09

זאב היה אדם מיוחד במינו.
הייתי סטודנטית שלו בשנה שעברה וזכיתי להכיר איש יקר,אדם מקסים,חכם,מצחיק שניחן בקסם אישי וייחודי,אדם בעל ידע רב שכבש וסחף את תלמידיו אחר התיאבון לדעת וללמוד,איתו האווירה הייתה נעימה ומסקרנתותמיד זאב נתן תחושה טובה וכיבד את סביבתו.
צר לי וכואב לי שאין הוא בינינו עוד.
משתתפת בצער המשפחה ומכריו.

יהי זכרו ברוך.

נטלי לואיזה לוי.

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן כל כך עצוב  ימית סלמה 23:43 18/11/09

זאב זיכרו לברכה היה אחד המנחים שהשפיע עליי רבות ודרכך הצלחתי להבין ולאהוב את הסוציולוגיה ,הדמעות  חונקות את הגרון באמת שמאוד עצוב  .

יהיה זיכרו ברוך ,אמן.

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן עצוב  אדר זר-אביב 16:16 16/11/09

מנחה מקצועי וחביב ביותר.
תמיד היה חיוך על פניו.

יהי זכרו ברוך.

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן ברוך דיין האמת  רוחמה גולדבאום 02:49 16/11/09

כמעט שבוע עבר מאז לחצתי על הקישור לשיעור אופק ונוכחתי לדעת שהשעור בוטל, להפתעתי יום למוחרת התקבלה ההודעה המרה על מותו של זאב.

בצד האישי, כואב לי על כך שזכיתי רק במעט להכיר את זאב בשלושת השעורים שהוא העביר הסמסטר בקורס תאוריות סוציולוגית קלאסיות. חבל שלא אזכה לסיים את הקורס הזה ואת הסמסטר האחרון שלי בתואר בנוכחותו של זאב.

בצד הכללי, מהקצת שהכרתי את זאב יש לי הרגשה כי התלמידים והאונברסיטה הפתוחה כולה איבדה אדם יקר, אנושי ואכפתי - החלל שנוצר יהיה קשה מאוד למלא!

יהי זכרו ברוך!!!

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן משתתפת בצער המשפחה הודעה ללא תוכן  יפעת לוגסי 22:44 15/11/09
הצג תוכן יהי זכרו ברוך!  אודליה אילון 16:19 15/11/09

היום כשניגשתי להבחן בשלישית למבחן אמיר"ם, תפסה אותי מודעת האבל של זאב והרי שרק לפני כמה ימים שוחחנו במייל. הוא היה הרכז שלנו לקורס "החברה הקיבוצית" ואיש מקסים וקשוב. לקחתי את זה קשה כי הרגשתי קרובה אליו בדרך זו או אחרת.

משתתפת בצערם של בני המשפחה והקולגות.

יהי זכרו ברוך!

הוסף תגובההוסף תגובה
הצג תוכן תמונה של זאב סוקר ז"ל -ספטמבר 2009 להודעה מצורף קובץ פנחס שטרן 14:58 15/11/09

קובץ מצורףתמונה של זאב סוקר ז"ל-  בשעת ארוחת צהרים באו"פ - ספטמבר 2009.

הוסף תגובההוסף תגובה

מיקרא
הודעה חדשה על פי הזמן שקבע כל משתמש בסרגל התצוגה
המלצת מנהל הפורום לקריאת הודעה
להודעה מצורף קובץ להורדה
להודעה מצורפת כתובת אינטרנט
הודעות שנשלחו על ידי צוות הקורס
הוסף הערה לפנקס אישי
ההודעה ללא תוכן
הדיון ננעל על ידי מנהל הפורום
הודעה מקובעת
שלח להדפסה    בטל